2011. július 28., csütörtök

SASS BÁLINT - VÁRADI TAMÁs:Magyar igei szerkeze - Jelenlegi ára: 3 270 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Magyar igei szerkezetek : a leggyakoribb vonzatok és szókapcsolatok szótára(A magyar nyelv kézikönyvei 21. )A könyv listaára: 3990 Ft. Leírás:
Az MTA Nyelvtudományi Intézetében készült kiadvány kétezer-kétszáz ige hatezer-kétszáz szerkezetét tartalmazza. Megfigyelhetjük, hogy a kommunikáció során folyamatosan igei szerkezeteket használunk, (egyszerű) mondataink általában egy igéből és annak bővítményeiből állnak. E szerkezetek teljes spektrumát fogja át ez a szótár, közülük a leggyakoribbakat mutatja be: az egyszerű vonzatos igéket (pl. alkalmazkodik vmihez), az intézményesült kifejezéseket (súlyosbítja a helyzetet), az idiomatikus szókapcsolatokat (pl. töri a fejét), szólásokat (eleget tesz a kötelezettségeinek) és a vonzattal is bíró igei szókapcsolatokat, azaz komplex igéket (pl. tető alá hoz vmit). Az anyaggyűjtés nagy mennyiségű szöveganyag - a 187 millió szavas Magyar Nemzeti Szövegtár - alapján, egy speciális számítógépes algoritmus segítségével automatikusan történt. A hagyományos betűrendes szótári részben az igék köré csoportosítva találjuk meg a szerkezeteket gyakorisági mérőszámmal, példamondattal együtt. Emellett kiemelendő az öt különböző mutató, melyek a szerkezetek összehasonlítását teszik lehetővé öt különböző szempont szerint. A gyakoriság szerinti mutatóban adott gyakoriságú szerkezeteket kereshetünk, a keretek szerinti mutató segítségével azt vizsgálhatjuk, hogy egy igei keret mely igékkel társul. A szótár kifordításaként felfogható kötött szavak szerinti mutatóból derül ki, hogy egy adott főnév mely igékkel alkot szerkezetet, az igekötős keretek, illetve alapige szerinti mutató segítségével pedig az igekötők tipikus viselkedését kutathatjuk. A nemcsak a nyelvész szakmának, hanem az anyanyelv iránt érdeklődő nagyközönségnek is, fordítóknak, a magyar mint idegen nyelv oktatásában részt vevőknek és a haladó magyarul tanulóknak ajánlható kötet. www. kello. hu minden jog fenntartvaISBN: 978-963-9902-78-7A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 3 270 Ft

Az aukció vége: 2011-07-31 00:27
. SASS BÁLINT - VÁRADI TAMÁs:Magyar igei szerkeze - Jelenlegi ára: 3 270 Ft

Fontos