2011. szeptember 25., vasárnap

Szuromi Szabolcs Anzelm - Bevezetés a katolikus hi - Jelenlegi ára: 1 190 Ft


Kedves Érdeklődő!
Üdvözli Önt a Fókusz Könyváruház csapata. Áruházunk 40 éve széles könyvválasztékkal áll a vevők rendelkezésére.
Kedvező személyes átvételi lehetőség Budapest szívében, az Astoria és a Blaha Lujza tér között található boltunkban.
Futárszolgálatunk 790 Ft-ért az ország minden pontjára kiszállítja megrendelését.
A SZÁLLÍTÁS A 10. 000 FT-OT MEGHALADÓ RENDELÉSEK ESETÉBEN INGYENES!
Minden könyvünk új, kiváló állapotú, azonban a folyamatosan változó készlet miatt előfordulhat, hogy a megrendelt könyv elfogyott áruházunk készletéből.
LEÍRÁS
239366
Szuromi Szabolcs Anzelm
Bevezetés a katolikus hit rendszerébe
Római Katolikus Egyház a legnagyobb egységes keresztény felekezet. Meggyőződése, élete és tevékenysége lényegileg határozza meg mindazt, amit általánosságban európai kultúrának nevezünk. A művelt emberi gondolkodást olyannyira áthatja a katolikus hit tartalma, Istenről, emberről, a közöttük lévő kapcsolatról, értékekről, életről és halálról alkotott felfogása, hogy még az Istent elvető ember sem tud elszakadni e hit fogalomvilágától. Nemcsak a történelem eseményei, az irodalom, a zene, a festészet, az építészet alkotásai értelmezhetetlenek a katolikus hit rendszerének ismerete nélkül, de a modern-kori államok felépítése, az emberi együttélést szabályozó normák, jogelvek is. Ezt az eredetileg egyetemi oktatás céljára készült könyvet haszonnal forgathatják mindazok, akik a katolikus hit legfontosabb elemeivel akarnak megismerkedni. Tartalom: Az Egyház, mint meghatározott hitvallás által szerveződött közösség - Az ember teremészetfeletti hivatása - Isten választott népe az Ószövetségben - Jézus Krisztus és Isten újszövetségi népe - Az Egyház intézményi fejlődése - A Tízparancsolat egyetemes normái az emberi társadalomban - A szentségek mint az Egyház intézményesítő tényezői - Az Egyház liturgiája - Az Egyház saját belső szakrális jogrendje - Egyház és állam A szerző a kötet függelékben részleteket közöl a II. Vatikáni Zsinatnak a vallásszabadságról szóló nyilatkozatából, II. János Pál pápa Fides et ratio (Hit és ész) kezdetű enciklikájából, valamint a katolikus egyetemekről szóló apostoli rendelkezéséből (Ex corde Ecclesiae), továbbá közli az egyetemes zsinatok időrendi jegyzékét, az ókor és a középkor jelentősebb pápáit, a XX. századi pápák teljes névsorát.
Szállítási és átvételi lehetőségek:
Személyes átvételi lehetőség Budapest szívében, az Astoria és a Blaha Lujza tér között található boltunkban.
Nyitva tartás:
Hétköznap 9: 30-20: 00
Szombaton 10: 00-17: 00
A leütést követően munkatársaink 1-2 munkanapon belül felveszik Önnel a kapcsolatot a kiszállítás vagy az átvétel időpontját illetően.
Futárszolgálatunk 790 Ft-ért az ország minden pontjára kiszállítja megrendelését.
Köszönjük, hogy minket választott, reméljük, hogy a jövőben is megelégedésére szolgálunk.
Üdvözlettel:
A Fókusz Könyváruház csapata



Jelenlegi ára: 1 190 Ft

Az aukció vége: 2011-09-29 10:11
. Szuromi Szabolcs Anzelm - Bevezetés a katolikus hi - Jelenlegi ára: 1 190 Ft

Fontos